Sunday 17 January 2016

((JUSTIN TV)) Beşiktaş Mersin İdman Yurdu maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda 17/01/2016

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında yarın sahasında Mersin Idmanyurdu'yla karşı karşıya gelecek.

Ligde sezonun birinci bölümüne damga vuran Kara Kartal, ikinci yarıya bu akşam Mersin maçıyla başlayacak. Başakşehir'de oynanacak maçta Şenol Güneş'in öğrencileri; Gomez'in önderliğinde rakibini yıkıp ikinci Fenerbahçe'yle farkı artırmayı hedefliyor.



Spor Toto Süper Lig'de kind yarıyı zirvede tamamlayan Siyah-Beyazlılar, sezonun ikinci bölümüne bu akşamki Mersin Idman Yurdu maçıyla "merhaba" diyecek. Ara dönemdeki çalışmalarını Antalya'da geçiren ve bol kondisyon depolayan Şenol Güneş'in öğrencileri; Akdeniz ekibini Başakşehir Stadı'nda devirip ikinci sırada yer alan Fenerbahçe'ye aralarındaki puan farkını 4'e çıkarmak için çaba gösterecek. Siyah-Beyazlılar'ın bu karşılaşmadaki en önemli kozu, takımın Alman yıldızı Mario Gomez olacak. Ligde çıktığı 17 maçta 13 gollük performans sergileyen tecrübeli futbolcu; bugün de rakip fileleri boş geçmeyip krallık yarışındaki liderlik koltuğunda beraber oturduğu Antalyasporlu Samuel Eto'o'yu geride bırakmak için efor sarf edecek.

Gol atan Sosa'ya koşacak

Geçtiğimiz hafta içinde ikiz bebekleri dünyaya gelen Jose Sosa, bu akşamki mücadeleye çocukları için çıkacak. Arjantinli futbolcu, atacağı golleri sevgilisi Carolina Alurralde'ye hediye etmeyi hedefliyor. Öte yandan Siyah-Beyazlı futbolcular da her golün ardından yıldız futbolcuya koşup Sosa'yı onurlandırmayı planlıyor.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Quaresma, Atiba, Oğuzhan, Sosa, Olcay, Gomez

Mersin Idmanyurdu: Muammer, Mitrovic, Murat Ceylan, Sadiku, Pedriel, Nurallah, Serkan Balcı, Eren Tozlu, Nakoulma, Tita, Welliton

3 futbolcu ceza sınırında

Beşiktaş'ta, Mersin Idmanyurdu maçı öncesi 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Süper Lig'de üçer sarı kartı bulunan Mario Gomez, Luiz Rhodolfo ve Andreas Beck, Mersin Idmanyurdu karşısında sarı kart görmeleri durumunda 19. haftada Trabzonspor'la deplasmanda oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ın kozu Gomez

Beşiktaş'ın, Mersin Idmanyurdu'yla yapacağı maçta gözler, Alman futbolcu Mario Gomez'in üzerinde olacak. Siyah-beyazlı formayla çıktığı child 4 lig karşılaşmasında da rakip fileleri havalandıran 31 yaşındaki futbolcu, bu performansıyla gol krallığı yarışında zirveye çıkmıştı. Ligin kind yarısındaki tüm müsabakalarda forma giyen ve bunların 10'unda gol atan Gomez'in, ligde 13 golü bulunuyor. Bu arada Beşiktaş'ın bir diğer golcüsü Cenk Tosun da ligin kind yarısında Mersin Idmanyurdu ile deplasmanda oynanan maçta 3 gol atmış ve profesyonel kariyerindeki kind "cap trick"ini yapmıştı.

BEŞİKTAŞ MERSİN İDMANYURDU MAÇI NE ZAMAN

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanacak olan Beşiktaş Mersin Idmanyurdu maçı 17 Ocak Pazar günü Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak maçta, hakem Mete Kalkavan görev yapacak.

BEŞİKTAŞ MERSİN İDMANYURDU MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanacak olan Beşiktaş Mersin Idmanyurdu maçı 17 Ocak Pazar günü Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 20.00'de oynanacak. Maçı LİG TV canlı yayınlayacak

Child 15 maçın 12'sini kazandı

Beşiktaş, Süper Lig'de yaptığı child 15 maçın 12'sini kazandı. Ligde, kind 2 haftada birer galibiyet ve yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, daha sonraki 15 karşılaşmanın 12'sinde sahadan galibiyetle ayrıldı, diğer mücadelelerde ise 2 beraberlik ve bir yenilgi elde etti. Beşiktaş, iç sahada oynadığı 9 müsabakada ise 6 galibiyet, bir beraberlik ve 2 yenilgiyle 19 puan topladı.

"Atan" ve "yiyen karşı karşıya

Beşiktaş-Mersin Idmanyurdu maçı, Süper Lig'in bu sezon en çok gol atan ve en çok gol yiyen ekiplerini karşı karşıya getirecek. Sezonun kind yarısında 41 gol kaydeden siyah-beyazlılar, ligin en golcü takımı konumunda. 17 haftalık periyotta kalesinde 36 gol gören Mersin Idmanyurdu ise puan cetvelinin child sırasını paylaştığı Eskişehirspor'la birlikte ligin en çok gol yiyen iki takımından biri. Iki takım arasında sezonun kind haftasında oynanan ve 7 gole sahne olan karşılaşmada Beşiktaş, deplasmanda rakibini 5-2 mağlup etmişti.

Mersin Idmanyurdu'nda teknik direktör krizi

Süper Lig'in kind yarısını istediği yerde tamamlayamayan Mersin Idmanyurdu'nda, devre arasında da teknik direktör krizi yaşandı. Kind yarıyı Bülent Korkmaz yönetiminde tamamlayan Mersin Idmanyurdu'nda, devre arası kampının başlayacağı gün 48 yaşındaki teknik adamla yollar ayrıldı. Korkmaz'ın yerine kırmızı-lacivertlilerin başına getirilen Hakan Kutlu, daha önce de çalıştırdığı takımın başında sadece bir gün kaldı. Devre arasında olağanüstü genel kurul da yapıp kulüp başkanlığına Hüseyin Çalışkan'ın seçildiği Mersin Idmanyurdu'nda, kongre sonrası teknik direktör Nurullah Sağlam'la anlaşmaya varılmış, ancak 50 yaşındaki çalıştırıcı da sadece 2 gün takımın başında kalmıştı. Mersin Idmanyurdu, Nurullah Sağlam'ın ardından henüz yeni bir isimle anlaşmaya varamadığı için Beşiktaş karşısına teknik direktörsüz çıkacak.

Beşiktaş ile Mersin Idmanyurdu, yarın yapacakları maçla Süper Lig'de 30. kez karşılaşacak.

Iki ekip arasında geride kalan maçlarda Beşiktaş'ın 15, Mersin Idmanyurdu'nun 6 galibiyeti bulunuyor, taraflar 8 maçta da eşitliği bozamadı. Rekabetteki child 5 lig maçını kazanan Beşiktaş'ın geride kalan müsabakalarda attığı 36 gole, Mersin Idmanyurdu 18 golle yanıt verdi. Sezonun kind haftasında Mersin'de yapılan maçı Beşiktaş 5-2 kazandı.

Beşiktaş'ın ev sahipliğindeki maçlar

Iki ekip arasında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde yapılan 14 maçta siyah-beyazlıların belirgin bir üstünlüğü bulunuyor.

Beşiktaş, ev sahibi olduğu maçlarda 9 kez kazandı, 4 maç berabere bitti, siyah-beyazlılar rakibine sadece bir kez yenildi. Evindeki maçlarda 22 gol atan Beşiktaş, kalesinde sadece 5 gol gördü.

Stadının yapımı aşamasında rakibini geçen sezon Ankara'da ağırlayan Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Karşılıklı gol atılan maç sayısı sadece 6

Mersin Idmanyurdu ve Beşiktaş arasındaki maçlarda ilginç bir istatistik dikkati çekiyor. Geride kalan 29 lig maçında karşılıklı gol atılan karşılaşma sayısı sadece 6 olarak gerçekleşti. Taraflar arasındaki 7 maç golsüz biterken, 10 maçı Beşiktaş, 6 maçı da Mersin Idmanyurdu gol yemeden kazandı.

En farklı skorlu galibiyetler

Iki takım da birbirlerine karşı en farklı skorlu galibiyetlerini üçer farka ulaşarak aldı.

Beşiktaş, Istanbul'daki maçlarda 1977-1978 sezonunda 4-1, 1980-1981 (Hükmen), 1982-1983 ve 2012-2013 sezonlarında 3-0, bu sezonun kind yarısında Mersin'de 5-2, Mersin Idmanyurdu ise 1971-1972 sezonunda evinde 3-0 galip geldi.

Bu arada, sezonun kind yarısında Mersin'de Beşiktaş'ın 5-2'lik galibiyetiyle

No comments:

Post a Comment